Šta videti u Brzeću, pitate se?

Brzeće je najpoznatije po tome što je u podnožju Kopaonika. Kopaonik je najveći zimski turistički centar u Srbiji. Pa za početak, ako volite prirodu i šetnju, možete obići Kopaonik.

Ako Brzeće posećujete u letnjem periodu, onda se možda želite rashladiti i uživati na bazenima, bilo sa gradskom vodeom ili prirodnom lekovitom banskom vodom. U podnožju Brzeća, na 16km prema Kruševcu možete uživati na Bazenima u Brusu. Ako ipak želite da uživate u termo-mineralnoj vodi u bazenu onda možete posetiti Jošaničku banju, koja je udaljena oko 40km – nalazi se na putnom pravcu od Kopaonika prema Kraljevo. Još malo udaljenija jeste Lukovska banja.

Ako volite šetnju i prirodu onda možete šetati do spomenika „na Mramoru“, brda iznad Brzeća, ako se krene putem ka Junioru i nastavi dalje ka Kuršumliji. Spomenik na Mramoru je 1km udaljen od Juniora, oko 2km udaljen os raskrsnice za Kopaonik.

Ako bi produžili dalje od Mramora putem kroz šumu na par kilometara nalazi se čuveni vodopad Jelovarnik, koji je visine oko 50 metara.