Ski pass – Najčešća pitanja

Najčešća pitanja u vezi ski pass-a za Kopaonik

 

Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

POVOLJNO, apartman sa kaminom, 4 zvezdice, spavaća soba, 6 osobe, ski ormarić, parking...Apartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno

Da li se i ove sezone plaća depozit za ski karte?

Ne vrši se naplata i povrat depozita, da bi se smanjila zadržavanja na prodajnim mestima. Od ove zimske sezone 2021/22. kartice se posebno naplaćuju i njihova cena je iskazana u zavisnosti od vrste kartice: 180 din. za OneWay plastificirane kartice i 420 din za Chipcard plastične kartice. Ukoliko imate sačuvane kartice iz prethodne sezone, možete ih dopuniti preko WTP broja bez potrebe da plaćate i preuzimate nove. Za svaku novu kartu, kupljenu preko webshopa, uračunava se cena OneWay kartice. Chipcard kartice ne mogu se kupiti preko webshopa.

Gde su lokacije za preuzimanje karata?

Karte kupljene preko webshop-a mogu se samostalno izraditi na PICKUP BOX uređajima ili na blagajnama ski-centara uz minimalno zadržavanje (pogledajte film u sekciji Kako kupovati). Potrebno je da imate vaučer na mobilnom uređaju ili na papiru. Skeniranjem vaučera, karte se izrađuju automatski.
Pickup box uređaji postavljeni su u Beogradu, u radnjama BeosportaGTC 19 Avenue, Vladimira Popovica 38 i sledećim tržnim centrima: BEO, Ušće. Jedan uređaj je postavljen u Novom Sadu, u Beosport TC Promenada. Uređaji su dostupni u toku radnog vremena objekata u kojima se nalaze.
Od početka skijaške sezone pickup box uređaji nalaziće se i u ski-centrima. Na Kopaoniku – upravna zgrada JP Skijališta, TSO Raška, polazna stanica gondole Brzeće, hotel Grand i apartmanski kompleks Milmari, na Staroj planini u hotelu Stara planina, na Torniku, na Zlatiboru u prostorijama Turističke organizacije. Kada jednom budu imali kartice kod sebe, skijaši dalje preko WTP broja mogu da dopunjavaju karticu željenim ski-pasovima i da idu direktno na staze. Moguće je istovremeno imati više ski-karata za jednu osobu na jednoj kartici, ako im se ne preklapa period važenja.

Kako izraditi kartu pomoću vaučera?

Dovoljno je skeneru na pickup box uređaju prineti telefon sa slikom QR koda koju ste dobili u potvrdi za obavljenu kupovinu (vaučer). Ukoliko dođe do nepredviđenog zastoja u toku izrade (na primer nestanak struje), postupak se može ponoviti samo na blagajnama.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, BLIZU GONDOLE

Za 4 osobe, kamin, ski ostava, besplatan parking, kompletno opremljeno...

Apartman Ema, Kopaonik - Brzeće, BLIZU GONDOLE Kopaonik-Brzeće

Kako dopuniti kartu?

Ako već posedujete karticu sa upisanim WTP brojem, moguće je preko webshop-a kupiti ski-pas kao “dopunu” kartice i ići direktno na stazu. Svi potrebni podaci biće upisani u karticu prilikom prvog prolaska kroz kapiju. Jedna karta na sebi može da ima i nekoliko upisanih ski karata pod uslovom da im se važenje ne poklapa. Dopuna ski-karte je dodatna pogodnost i Skijališta Srbije ne garantuju da je moguće dopuniti svaku karticu. Nije moguće dopuniti kartice na kojima su ski-karte: „sezonska, 10 ili 20 u sezoni“ i depo karte iz tekuće sezone. Kupac će biti jasno informisan u toku procesa kupovine, ukoliko nastane ovakav slučaj.

Šta je DEPO karta?

Depo karte su karte bez određenog početnog datuma, za određeni broj uzastopnih dana skijanja. Sa prvim prolaskom kroz kapiju računa se početni datum skijanja.

Ko može da skija sa dečijom kartom?

Dečiju ski kartu mogu da koriste deca uzrasta od 6-11 godina. Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine

Da li deca mlađa od 6 godina plaćaju ski kartu?

Od ove zimske sezone (2022/23) i deca mlađa od 6 godina moraju imati ski kartu, koja je besplatna (plaća se samo cena kartice od 180 din., a kasnije se može dopunjavati). Za sada, karte za decu mlađu od 6 godina, moguće je kupiti samo na blagajnama i to mogu učiniti roditelji ili staratelji. Karta će biti važeća narednih 7 dana, nakon čega se mora dopuniti po potrebi (besplatno). Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine.

Ko se smatra seniorom kod kupovine ski karte?

Seniori su osobe starosti 65 godina i više. Na webshop-u se uzima starost osobe na dan kupovine.

Ko ima pravo na kupovinu porodičnog paketa?

Porodični paket važi za minimum jednu odraslu osobu (roditelj/staratelj) i jedno dete. Uslov za porodični paket ispunjavaju i porodice sa decom starom 12 i više godina, u kom slučaju se za takvu decu kupuje karta po ceni koja važi za odrasle osobe.

Da li se grupama odobrava popust i koliki?

Za organizovane grupe čiji članovi kupuju istorodne vrste karata važe redovni popusti (za grupe od 20-50 članova popust od 10%; za grupe od 51-100 članova popust od 15% i za grupe od 101 i više članova popust od 20%). Preko webshop-a nije moguće ostvariti grupne popuste.

 

Koliki je popust za vreme ski opening-a?

Za vreme ski opening-a 2021/22, prvi dan skijanja biće besplatan, a za naredna tri dana odobrava se popust od 30% na cene pojedinačnih, poludnevnih, 1-dnevnih, 2-dnevnih i 3-dnevnih ski-karata..

 

Da li su osiguranje, usluga GSS i zdravstveno zbrinjavanje uključeni u cenu ski karte ili se dodatno naplaćuju?

U cenu ski karte uključene su usluge koje se pružaju u slučaju povrede na skijalištu: intervencija gorske službe spasavanja i usluga zdravstvenog zbrinjavanja u zvaničnoj zdravstvenoj ambulanti u ski centru/skijalištu. Takođe, svi vlasnici ski karte imaju pravo na naknadu štete u slučaju povređivanja, koja se isplaćuje od strane osiguravajuće kuće sa kojom JP Skijališta Srbije ima zaključen ugovor o osiguranju skijaša.

Šta se radi u slučaju povrede na skijalištu?

U slučaju povređivanja, skijaš je u obavezi da kontaktira gorsku službu spasavanja, koja će intervenisati na licu mesta i proslediti povređenog u zvaničnu zdravstvenu ambulantu u ski centru/skijalištu.

GSS Ski centar Kopaonik – 063 466 466

GSS Skijalište Stara planina – 063 466 461

GSS Skijalište Tornik – 063 466 467

Kako se ostvaruje pravo na naknadu štete u slučaju povrede na skijalištu?

Neophodno je da je povređeni skijaš vlasnik ispravne ski karte, da se povreda dogodila na skijalištu, da je intervenisala gorska služba spasavanja i da postoji nalaz zvanične zdravstvene ambulante u ski centru/skijalištu. Nakon završenog postupka lečenja i dobijanja konačnog izveštaja lekara specijaliste iz zdravstvene ustanove u kojoj se povređeni lečio, kompletna dokumentacija se dostavlja u JP Skijališta Srbije koje je dalje prosleđuje osiguravajućoj kući sa kojom ima zaključen ugovor o osiguranju skijaša.

Da li strani državljani plaćaju uslugu zdravstvenog zbrinjavanja?

Strani državljani koji dolaze iz zemalja sa kojima Republika Srbija ima potpisane međunarodne sporazume kojima je definisana saradnja u oblasti zdravstvenog osiguranja, ne plaćaju uslugu zdravstvenog. Ostali strani državljani plaćaju uslugu zdravstvenog zbrinjavanja, ali imaju pravo na naknadu troškova zdravstvene zaštite od strane osiguravajuće kuće sa kojom JP Skijališta Srbije ima zaključen ugovor.

Šta omogućava karta „10 u sezoni“ ili „20 u sezoni“?

Karta „10 u sezoni“ (ili „20 u sezoni“) omogućava 10 (ili 20) dana skijanja tokom sezone, koji ne moraju da budu povezani.

Šta je to karta 5/7 dana?

Karta „5 od 7“ omogućava 5 dana skijanja (po izboru) u okviru kalendarskih 7 dana.

Da li zabavni sadržaji rade i zimi?

U ski centru Kopaonik,  tokom zime,  radi bob na šinama, tjubing i ZIP line,  a u skijalištu Tornik  radi bob na šinama.

Koje je radno vreme skijališta?

Radno vreme skijališta varira tokom ski sezone. Na početku sezone je od 9 do 16h da bi se u drugom delu sezone produžilo do 16,30.

Šta se radi u slučaju gubitka ili oštećenja ski karte?

U slučaju gubitka ili oštećenja ski karte, potrebno je odmah se javiti nadležnim službama u ski centrima. Zbog potrebe legitimacije, potrebno je imati neki lični identifikacioni dokument. Usluga zamene izgubljene ili oštećene karte se dodatno naplaćuje 500 dinara po karti.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment