Staze zdravlja za šetnju u Brzeću

Brzeće je malo selo u blizini Kopaonika u Srbiji, turističko mesto u podnožju Kopaonika na oko prosečno 950m nadmorske visine, koje nudi razne staze za šetnju u prirodi. Ove staze vode kroz prelepe pejzaže, šume i planinske vrhove, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo u prirodi.

Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

POVOLJNO, apartman sa kaminom, 4 zvezdice, spavaća soba, 6 osobe, ski ormarić, parking...Apartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno

S obzirom da nema zagađivača, vazduh je čist, može se disati punim plućima.

Staze za šetnju u Brzeću

Jedna od popularnih staza u Brzeću je staza koja vodi glavnim putem do spomenika na Mramoru, na vrhu Brzeća. Ova staza počinje u centru sela i glavnim putem uzbrdo ka Lukovskoj banji, pored hotela Junior,dolazi se do spomenika na Mramoru. Staza je dobro označena i pogodna za posetioce svih nivoa kondicije.

Druga popularna staza u Brzeću je staza koja vodi do vodopada Jelovarnik. Ova staza počinje sa bilo kog mesta u Brzeću, zatim, glavnim putem se pored Hotela Junior dolazi se do spomenika na Mramoru, a odatle desno još 6 km donjim kaldrmisanim putem kroz šumu i prelepe predele do spektakularnog vodopada Jelovarnik.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, BLIZU GONDOLE

Za 4 osobe, kamin, ski ostava, besplatan parking, kompletno opremljeno...

Apartman Ema, Kopaonik - Brzeće, BLIZU GONDOLE Kopaonik-Brzeće

Treća staza za šetnju je nova osvetljena staza koja polazi ulazom u dvorište Crkve svetog Romana a onda gornjim delom dvorišta se prolazi dalje do velikog krsta na proplanku iznad sela.

Još jedna lepa i lagana staza za šetnju i uživanje u okolnim predelima je staza koja počinje sa bilo kog mesta iz sela, zatim se dođe do spomenika na Mramoru i skrene se levo kaldrmisanim putem. Ova staza pruža posetiocima nezaboravne poglede na Kopaonik i okolne vrhove i proplanke. Staza je pogodna za posetioce svih sposobnosti i predispozicija. Završetak staze može biti iznad Hotela Junior, u tom slučaju možete se spustiti padinom ski staze Junior, ili možete produžiti dalje pa možete sići sa druge strane Hotela Junior.

Osim ovih staza, u Brzeću postoji i veliki broj drugih staza za šetnju u prirodi, koje posetiocima omogućavaju da se upoznaju sa lokalnim životom, da upoznaju floru i faunu, kao i da uživaju u spektakularnim pogledima na okolne planine. Tj, svaki seoski put ima svoju draž i lepotu, svoje jedinstvene vidike i ambijent.

Pre nego što krenete u avanturu na nekoj od staza u Brzeću, savetujemo vam da se dobro pripremite, ponete adekvatnu opremu i budete pažljivi tokom šetnje. Takođe, važno je pratiti uputstva i savete lokalnih meštana, kako biste bili sigurni i uživali u nezaboravnom iskustvu u prirodi.

Na kraju, šetnja na planini je sjajan način da se povežete sa prirodom i pobegnete od užurbane svakodnevice. Bez obzira na vaše iskustvo u planinarenju, uvek postoji staza koja će odgovarati vašim potrebama i željama. Stoga, odaberite stazu, pripremite se i krenite u avanturu koju nikada nećete zaboraviti.

Pitate se šta još videti u Brzeću i okolini? Posetite stranicu Šta obići u BrzećuBrzeće – šta videti i obići.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment