Lukovska banja

Lukovska banja – osnovne informacije

Lukovska banja se nalazi na putu Brzeće – Kuršumlija, na par kilometara od glavnog puta. Udaljena je od Brzeća 42km. Dobila je mesto po selu Lukovo koje je postalo banja. U poslednjih par godina dosta je uloženo u infrastrukturu banje pa je sada postala popularno turističko mesto. Ima tri velika nova hotela i puno privatnog smeštaja.

Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

POVOLJNO, apartman sa kaminom, 4 zvezdice, spavaća soba, 6 osobe, ski ormarić, parking...Apartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno

Lukovska Banja je sve poznatije turističko mesto koje je dokaz da bogatstvo prirode ali i ulaganja i rad čine neophodne uslove za razvoj turizma. Priroda je nesumljivo bila darežljiva prema Lukovskoj Banji, smestivši je na istočnu stranu Kopaonika, na nadmorsku visinu od 681m, darovala joj je 37 izvora vode i umerenu klimu.

Zato je Lukovska Banja mesto za one koji boluju od reume, bolesti visokog krvnog pritiska, ginekoloških bolesti, kožnih bolesti ali i one koji žele da se u ovoj vazdušnoj banji odmore, opuste, rekreiraju. Lukovska Banja se nalazi na 42km od Brzeća. Ljubiteljima prirode Banja nudi i mnoštvo obeleženih pešačkih staza na kojima će uživati u svežem vazduhu, a u blizini je i ski staza sa liftom. Slobodno vreme možete utrošiti i na obilazak manastira i crkava u okolini Lukovske Banje ili za posetu Đavoljoj Varoši.

Njeno bogatstvo i razlog interesovanja i posećenosti Lukovke Banje su pe svega izvori, njih čak 37 sa temperaturom od 22 do 65°C. Svi izvori su smešteni u Gornjoj, tj. zapadnoj Banji, tamo se nalazi 20 izvora ili Donjoj, odnosno istočnoj Banji, u kojoj je 17 izvora. Saveti lekara će vam olakšati izbor vode u zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja, a mi vam svakako preporučujemo da šetnju kroz Lukovsku Banju iskoristite za obilazak ovih izvora. Voda sa izvora koristi se najviše za kupanje, u vidu kupanja u bazenu sa toplom vodom ili raznih vidova kupki koje su prilagođene različitim potrebama pacijenata. A pored voda Lukovske Banje lekovito je i blato koje koje se koristi za reumatška oboljenja i kožna oboljenja, a blagotvorno je i za opšte stanje organizma.

GPS koordinate Lukovske banje: 43°09’55.8″N, 21°02’00.5″E.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, BLIZU GONDOLE

Za 4 osobe, kamin, ski ostava, besplatan parking, kompletno opremljeno...

Apartman Ema, Kopaonik - Brzeće, BLIZU GONDOLE Kopaonik-Brzeće

Pitate se šta još videti u Brzeću i okolini? Posetite stranicu Šta obići u BrzećuBrzeće – šta videti i obići.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment