Jošanička banja

Jošanička banja je predivna banja u podnožju Kopaonika. Ova banja se ubraja u mesta koja imaju najtopliju banjsku vodu u Evropi. Pripada opštini Raška i nalazi se na samom putu za najpopularniji turistički centar Kopaonik, na samo 25km od centra Kopaonika.

Jošanička banja priroda

Okružena je borovom šumom, na prijatnoj nadmorskoj visini ova banja je pravo mesto za uživanje i odmor. Temperatura vode na izvoru iznosi od 77 ° C a gostima je na raspolaganju spoljašni bazen i Tursko kupatilo. Takođe ova banja sadrži i mini akva park koji je sastavljen od dva bazena. Jedan bazen je napravljen veštački sa veštačkom podlogom dok drugi ima prirodnu podlogu i cirkulaciju vode. Sama Jošanička banja je pravi raj za sportiste, porodicu sa malom decom kao i omladinu koja voli prirodu i zdrav život. Prosečna godišnja temperatura iznosi oko 10,2ºC koja ovu banju svrstava jedno od prijatnijih a pravo utočište je od bega u toplim letnjim danima.

Ono što Vas očekuje u ovoj banji jeste ljubazni domaćini, predivni specijaliteti po neverovatno povoljnim cenama kao i predivna priroda koja krasi ovo mesto. U samu banju poslednjih godina je bilo dosta ulaganja zahvaljijući Turističkoj organizaciji Raška. Uređene su pešačke i biciklističke staze kao i sam zdravstveno rekreativni centar koji je potpuno renoviran i na raspolaganju je gostima. Jako je bitno napomenuti da je ovo mesto dalo dosta poznatih ličnosti a najpoznatija je Milunka Savić.

Šta obići u Jošaničkoj banji?

U okolini ove banje nalaze se predivna mesta koja treba obići i videti. Jedno od najpopularnijih mesta jeste i sam Turistički centar Kopaonik. Takođe u samoj blizini banje nalaze se i predivna utočišta i izletišta poput mesta Đorov most i Kadijevac. U samom centru banje nalazi se spomenik kao i spomen soba Milunke Savić. Ne tako daleko nalaze se i poznati manastiri Gradac, Stara i Nova Pavlica, Studenica kao i Đurđevi stupovi.

Banje u Srbiji su jedno od najpopularnijih letnjih destinacijua turističke ponude naše zemlje. Kao takva u samom vrhu se nalazi i Jošanička banja. Pravo mesto za Vaš odmor.

Smeštaj Jošanička banja

VAŠA REKLAMA OVDE, KONTAKTIRAJTE NAS.

Jošanička banja predstavlja turističku atrakciju Kopaonika, a obavezan je rezultat pretrage za upit Šta obići u BrzećuBrzeće – šta videti i obići i Šta obići i vdeti na Kopaoniku i u okolini..

Comments

 • No comments yet.
 • Add a comment

  Apartman Ema – smeštaj blizu gondole

  povoljno, apartman opremljen u planinskom stilu, do 4 osobe, kuhinja, kupatilo, peškiri i posteljina, parking, skijašnica...Apartman Ema Brzece - smestaj blizu gondole, povoljno

   

  Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

  POVOLJNO, moderan novi apartman sa kaminom, 4 zvezdice, sa spavaćom sobom, za 6 osobe, ski ormarić, parkingApartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno