NAJAVA – Letnja sezona na Koponiku 2023. počinje krajem juna

Letnja sezona na Kopaoniku 2023.  počinje u krajem juna, tačnije u drugoj polovini juna. Tada JP Skijališta Srbije počinju sa letnjim planom rada. Radno vreme sadržaja u letnjoj turističkoj sezoni na Kopaoniku je od ponedeljka do četvrtka od 9 do 15 časova, a produženim vikendom od petka do nedelje od 10 do 17 časova

Letnja sezona na Koponiku 2023. – Gondola Brzeće – Mali Karaman

Gondola Brzeće – Mali Karaman u letnjoj sezoni 2023. će raditi od petka do nedelje sa radnim vremenom od 10 do 16 sati. Takođe u ovom vremenu će raditi šestosed Karaman greben kako bi sa gondole postojala veza do centra Kopaonika. Cena jedne zajedničke karte za gondolu i žičaru – šestosed je 1300 dinara. Samo vožnja gondolom za odraslu osobu je 1000 dinara, za decu je 600 dinara a za seniore 800 dinara.
 
Korišćenje svih letnjih sadržaja prvog dana letnje sezone po tradiciji je besplatno.

Ovog leta 2023. na Kopaoniku je gostima na raspolaganju niz atraktivnih letnjih sadržaja – letnje skijanje, bob na šinama, avantura park, teretana na otvorenom, tjubing, zip-lajn, mountain cart, planinski biciklizam, alpinizam, paraglajding, streličarstvo, jahanje konja, panoramsko razgledanje žičarom i gondolom, pešačke ture, rafting Ibrom, manastirske ture… 

Smeštaj na Kopaoniku - Brzeće, 3 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja

Smeštaj na vaučere - Smeštaj Nina Kopaonik - 3 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Na ski stazi Krst je od pre par godina moguće letnje skijanje na Kopaoniku, koje će ove sezone raditi svakog vikenda (petak, subota i nedelja) u vremenu od 10 do 17 časova. Ski staza Krst je veštačka staza dužine 900 metara, pruža skijašima mogućnost skijanja tokom cele godine, simulirajući prirodne uslove snega. Pored letnje ski staze za skijanje JP „Skijališta Srbije“ ima na raspolaganju za iznajmljivanje i 40 planinskih bicikala sa električnim motorom (e-bicikle).

Letnja sezona na Koponiku – rad žičara i gondole

Od pre 2 godine posetiocima je omogućena panormanska vožnja šestosedom Karaman greben i gondolom Brzeće – Mali karaman. Tako su centar Kopaonika i Brzeće međusobno povezani instalacijama. Radno vreme gondole je od petka do nedelje od 10 do 16 časova, dok Mali karaman (umesto Karaman grebena) radi sat vremena duže. Cena vožnje sa obe žičare je 1300 dinara. Pored Karaman grebena i gondole iz Brzeća svakog dana za panoramsko razgledanje će raditi i četvorosed Pančićev vrh.

Zadnjih par godina cene za letnje sadržaje se nisu menjale. Cena karte za pojedinačnu vožnju gondolom za odrasle je 1 000 dinara, za decu 600 dinara a za seniore 800 dinara. Cena pojedinačne karte za vožnju žičarom je 500 dinara, sat vremena skijanja na letnjoj stazi je 1 000 dinara. Jedan sat vremena vožnje kartom je 500 dinara, odnosno 900 dinara za isti period korišćenja e-bicikle. Pojedinačna vožnja bobom na šinama i zip-lajnom je 500 dinara, a korišćenje tjubinga je 100 dinara. Avantura park za najmlađe posetioce je po ceni od 500 dinara za sat vremena korišćenja.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, 3 vaučera za 4 osobe za 5 noćenja

Najjeftiniji smeštaj na vaučere - Smeštaj Ema Kopaonik - 3 vaučera - 5 noćenja - 4 osobe

Od događaja koji se održavaju tokom leta treba spomenuti Dane borovnica, Dane vrganja kao i sportske događaje biciklističku trku Tri strane Kopaonika i planinsku trku Trail race.

Šta videti i šta obići na Kopaoniku, šta videti i obići u Brzeću

Šta još videti na Kopaoniku i šta videti i obići u Brzeću, možete saznati klikomu m meniju na link INFO pa opcija Šta videti u Brzeću.

Javno preduzeće Putevi Raška od letnje sezone 2022. na Kopaoniku naplaćuju uslugu parkiranja pa je sat vremena parkiranja na obeleženom parkingu 100 dinara a celodnevna karta je 700 dinara. Naplata se vrši kod Konaka Sunčani vrhovi (60 parking mesta). Plaćanje se vrši SMS porukom. Zatvorena parking garaža na Kopaoniku ima ukupno 350 mesta za parkiranje, poseduje posebno mesto za invalide, perionicu za pranje vozila i punjače za električna vozila. Cena parkiranja u garaži na Kopaoniku za 1 sat 150 dinara a za 24 sata parkiranja je 1 900 dinara.

Prethodnih godina su pojedinih vikenda bili organizovani takozvani Top summer vikendi sa popustima u visini od 20 posto. Ove godine neće biti takvih popusta.

Ovog leta svake subote po prvi put će biti organizovane piknik ture. Sastojaće se od vožnje e-bicikala, voziće se žičarom, uživaće se u razgledanju i obilascima, a ručak će biti u prirodi.

Comments

 • No comments yet.
 • Add a comment

  Apartman Ema – smeštaj blizu gondole

  povoljno, apartman opremljen u planinskom stilu, do 4 osobe, kuhinja, kupatilo, peškiri i posteljina, parking, skijašnica...Apartman Ema Brzece - smestaj blizu gondole, povoljno

   

  Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

  POVOLJNO, moderan novi apartman sa kaminom, 4 zvezdice, sa spavaćom sobom, za 6 osobe, ski ormarić, parkingApartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno