Skijanje na kraju sezone koliko košta ? Cene na planinama

Zlatibor, Kopaonik i Jahorina su trio koji tradicionalno dominira skijaškom sezonom u regionu. Pitate se koliko košta skijanje na kraju sezone? Cene pred kraj ovogodišnje sezone, u udarnim terminima ovih planina su paprene, ali se mogu pronaći i apartmani za one sa plićim džepom. Cenovni raspon je veliki – od 20 do 200 evra za noć. Smeštaj na Kopaoniku se može pronaći u last minute ponudi i za 35e evra za 4 osobe!

Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

POVOLJNO, apartman sa kaminom, 4 zvezdice, spavaća soba, 6 osobe, ski ormarić, parking...Apartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno

Evo koliko će vas tačno koštati skijanje na kraju sezone na Kopaoniku, a koliko na Jahorini

Prema gruboj računici „Blic Biznisa“ 5 dana skijanja za dvoje u završnici ovogodišnje sezone na Kopaoniku će vas koštati oko 640 evra, na Jahorini oko 150 evra više, dok ćete najjeftinije skijati ovog marta na Torniku na Zlatiboru za oko 500 evra.

U slučaju da još niste iskoristili svoj odmor i želite da iskusite zimske sportove dok zima kalendarski još traje, donosimo vam detaljan cenovnik ski-pasa, opreme i smeštaja u ovim biserima planinskog turizma Blakana.

Cene na Zlatiboru

Skijaška sezona na je Torniku počela 12. januara 2024. godine, a skijanje je moguće svakog dana od 9 do 14 časova.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, BLIZU GONDOLE

Za 4 osobe, kamin, ski ostava, besplatan parking, kompletno opremljeno...

Apartman Ema, Kopaonik - Brzeće, BLIZU GONDOLE Kopaonik-Brzeće

Pojedinačna cena vožnje žičarom na Zlatiboru za odrasle košta 630 dinara, za decu 440, za seniore 500. Dnevna karta košta 2.370 dinara za decu, 3.000 za odrasle i 2.630 za seniore. Moguće je kupiti i kartu za više dana, kao i sezonsku personalizovanu kartu, navodi se na sajtu Skijališta Srbije. Ako kupite kartu preko veb-šopa, možete ostvariti popust od 5 odsto.

Prema jednom cenovniku ski-rente dostupnom na internetu, kompletna oprema za odrasle košta (regular) košta 1.250 dinara, dok je premijum varijatna 1.600. Iznajmljivanje skija za decu košta 1.050 dinara za dan, dok su skije sa vezom 800 dinar. Kompletna oprema za soubord za odrasle košta 900 dinara, a snoubord cipele 700. Štapovi su 250, a ko želi „vip skije gold“ treba da plati 2.800 dinara. Sve cene se odnose na rentu po danu.

Što se tiče smeštaja, Zlatibor je poznati po brojnosti apartmana, soba, vila i hotela, koji se svakodnevno dograđuju. Zbog takve konkurencije, smeštaj se može naći relativno povoljno čak i u jeku sezone.

Tako se pretragom „Bukinga“, može naći dobar apartman već za 20 evra i to kad ukucamo današnji datum. Po toj ceni je ostao jedan apartman na oko kilometar od samog centra turističkog mesta. Za 25 evra može se iznajmiti apartman sa bračnim krevetom nešto bliže centru. 26 evra je cena studio apartmana na 50 metara od centra Zlatibora, kako je navedeno, a sadrži 2 kauča na razvlačenje, kuhinju, kupatilo. Ukupna površina je oko 40 kvadrata. Ima i skupljih i modernije opremljenih varijanti apartmana, koji se izdaju za oko 40-50 evra za noć. Takav jedan smeštaj koji smo pronašli ima bračni nov nameštaj, uređaje, balkon i sopstveni parking. Dok neki objekti imaju i sopstveni spa i velnes program.

Hoteli na Zlatiboru su skuplja varijanta, pa tako noć košta u proseku oko 70-75 evra pa naviše.

Kopaonik – skijanje na kraju sezone

Ove sezone je cena ski pasa na Kopaoniku skuplja za oko 25 odsto. Za odrasle, cena šestodnevne ski-karte košta od 20.750 do 22.500 dinara, dok će jednodnevne ski-karte varirati između 4.620 do 5.370 dinara. Na ovoj planini se više ne mogu kupiti porodične i depo ski-karte, na primer. Noćna karta za jednu stazu košta 2.750 dinara, a za dve ili tri staze 3.320. Poludnevna karta je 3.440 dinara. Ovo su samo neke stavke složenog cenovnika koji postoji na Kopaoniku, pa se dobro raspitajte ako planirate duži boravak. Skijanje na kraju sezone je još uvek moguće, ima snega.

Opremu je moguće iznajmiti za 1.800 dinara za odrasle, dok je za decu 1.400 dinara, a u Brzeću je dnevni najam opreme 1000 dinara a za decu još jeftinije u skijašnici kod gondole koja nosi isto ime Ski servis Gondola Brzeće – Kopaonik! Skije sa vezom za odrasle koštaju 1.100 dinara na dan, a za decu 1.200. Rentra kompletne opreme premium kategorije po danu košta 2.100 dinara, toliko je i snoubord za odrasle, a vip skije Gold su 3.600 dinara.

Smeštaj na Kopaoniku je nešto skuplji nego na Zlatiboru. Najniža cena koja se može naći na Bukingu u ovom period je oko 40 evra. Po toj ceni se može prenoćiti u vili na oko 2,5 kilometara od samog centra. U pitanju je apartman sa jednom spavaćom sobom. U njoj je bračni krevet i kauč na razvlačenje. Za 59 evra za noćenje se izdaje studio apartman za dvoje površine oko 30 kvadrata, a sličnih smeštajnih jedinica ima za 60 evra.

Last minute ponuda smeštaja Kopaonik, može se iznajmiti studio od oko 30 kvadrata za samo 35 evra dnevno za 4 osobe! Postoje i druge cene. Noćenje u apartmanu za 4 osobe, odnosno 4 kreveta platićete 70 evra ovog februara. Konkretno ovaj cena smeštaja podrazumeva i korišćenje bazena u objektu, saune i parkinga, ai boravišna taksa je uračunata u cenu.

Na Kopaoniku se nalazi jedan hotel sa 5 zvezdica kao i brojni luksuzno opremljeni hotel sa nešto manje zvezdica, ali podjednakim ugođajem. Cena noćenja u njima je od 70-80 evra pa do nekoliko stotina. Ima manjih hotela i motela sa prosečnom cenom smeštaja od oko 60-70 evra.

Ako vas zanima kupovina nekretnine na Kopaoniku, o kretanju cena apartmana pročitajte više u našem tekstu klikom na link.

Jahorina

Jahorina, najpoznatiji ski-centar Bosne i Hercegovine, domaćin čuvenih Zimskih Olimpijskih igara 1984. godine, ove sezone ima „52 kilometara idealno pripremljenih alpskih staza za skijanje, sa 17 instalacija vertikalnog transporta“. Tu je i „11 homologovanih ski-staza, ukupno 8,5 kilometara staza uređenih po FIS standardima“, kako se navodi na zvaničnoj stranici Olimpijskog centra „Jahorina“.

Cena dnevne karte na ovoj planini u piku sezone je 44 evra, dok je dnevno-noćna 66 evra. Za decu je dnevni ski-pas 37,5 evra, a za seniore, osobe starije od 65 godina) oko 40,5 evra. Panoramska vožnja je oko 10,5 evra, za decu 5,5, za seniore 8 evra. Osobe koje imaju ili pune 75 i više godina u toku zimske sezone imaju pravo na besplatnu kartu.

U skladu s tim su očigledno i cene smeštaja. Kako smo mi pretraživali period kraj februara i početak marta, jedva da smo pronašli noćenje ispod 100 evra. U jednom kompleksu je ostao još samo 1 apartman po sniženoj ceni od 56 evra, a prvobitna cena je bila 70 evra. Nalazi se na nešto više od 3 kilometra od centra. Iznajmljivanje trokrevetne sobe košta 90 evra, a ovde je u cenu uračunat i doručak – raspoloživa još samo jedna.

Za 100 evra za noć se može iznajmiti smeštaj apartman na oko 500 metara od centralnog dela. Apartman je moderno opremljen, a kapacitet je 1 bračni krevet i kauč. Površina je oko 36 kvadratnih metara. Dve osobe mogu prenoćiti za 115 evra u studio apartmanu. Četvorokrevetni apartman takođe u samom centru košta oko 200 evra za noć, sudeći po Bukingu.

U vilama i brvnarama na Jahorini cene idu i preko 200 evra po noći, a u luksuznim rizortima i hotelima i preko 400 evra.

Link: https://www.blic.rs/biznis/moj-novcanik/evo-koliko-ce-vas-tacno-kostati-skijanje-u-zavrsnici-ovogodisnje-sezone-na-kopaoniku/44c7bg4

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment