Vaučeri za odmor u Srbiji za 2023. godinu – Kako dobiti vaučer – Kopaonik

Za iduću godinu 100.000 vaučera za subvencionisani ODMOR U SRBIJI

Za narednu 2023. godinu obezbeđeno je 500 miliona dinara za dodelu 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara za subvencionisani odmor građana Srbije.

Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

POVOLJNO, apartman sa kaminom, 4 zvezdice, spavaća soba, 6 osobe, ski ormarić, parking...Apartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno

Vaučeri za odmor u Srbiji 2023 Foto:

To je omogućeno Uredbom koju je danas usvojila Vlada Srbije a koja određuje način dodele dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, BLIZU GONDOLE

Za 4 osobe, kamin, ski ostava, besplatan parking, kompletno opremljeno...

Apartman Ema, Kopaonik - Brzeće, BLIZU GONDOLE Kopaonik-Brzeće

Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

To znači da pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

PREPORUKA: Apartman Ema PLAĆANJE VAUČEROM – 3 vaučera za 5 noćenja do 4 osobe, kontakt telefon 0648355757

KAKO DO VAUČERA ZA ODMOR Jednostavna procedura, koraka je nekoliko: Evo koji su uslovi

Vlada Srbije je i za 2023. godinu opredelila sredstva za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji. Udruženje „Moja Srbija“ poziva sve ugostitelje da se uključe u ovu akciju i građanima omoguće što veći izbor objekata i destinacija. Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere. Procedura za prijavljivanje je jednostavna, a evo koji su uslovi.

 Foto:

– Pravo na ovu pomoć imaju svi nezaposleni, svi penzioneri, korisnici različitih naknada od države i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 dinara. Samo bogati i relativno bogati nemaju pravo na korišćenje ovog vaučera, rekao je predsednik Aleksqandar Vučić juče, najavljujući novu, veću podršku države.

Akcija pomoći domaćem turizmu na ovaj način je počela 2015. godine i država je do sada podelila oko 700.000 vaučera. Vaučer sada pokriva isključivo smeštaj u vrednosti 5.000 dinara po osobi. Sve preko toga finansira se lično.

PREPORUKA: Apartman Nina PLAĆANJE VAUČEROM – 3 vaučera za 5 noćenja do 4 osobe, kontakt telefon 0648355757

Nove, vaučere za odmor moguće je iskoristiti do oktobra meseca 2023. godine.
 Foto:

Kako dobiti vaučer?

Prijava se podnosi na šalterima pošte Srbije. Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

Vrlo je važno da na licu mesta, svaki prijavljeni korisnik proveri tačnost navedenih podataka, budući da se naknadne reklamacije ne uvažavaju.

Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi ispalćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića zdravstvene i druge usluge.
 Foto:

Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju:

  • penzioneri
  • nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada
  • zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
  • ratni vojni invalidi i civilni invalidi
  • poljoprivrednici
  • studenti

Izvor: Blic.rs

Comments

Add a comment