Završena je letnja turistička sezona na Kopaoniku

Letnja turistička sezona na Kopaoniku završena je 17. septembra 2023. godine. JP „Skijališta Srbije“ su objavile da posle 91 dana rada u letnjem rasporedu rada završavaju letnju sezonu.

Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

POVOLJNO, apartman sa kaminom, 4 zvezdice, spavaća soba, 6 osobe, ski ormarić, parking...Apartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno

Izveštaj – Letnja turistička sezona na Kopaoniku

Gosti turističkog centra Kopaonik su i ove godine uživali u raznim atrakcijama i u prirodi, uživali su u pešačenju, planinarenju, vožnji bicikala, vožnji gondolom i panoramskom vožnjom žičarama Pančićev vrh i Karaman greben, vožnji nu bobu na šinama, zip lajnu, u iznajmljivanju kvadova i električnih bicikala itd. Svakog vikenda u letnjoj turističkoj sezoni je radila letnja staza za skijanje.

Posećenost planine je bila zadovoljavajuća. Tome je doprinela i odluka o dodeli vaučera za subvencionisano letovanje u Srbiji, što je iskoristilo puno ljudi. Iako su najčešće vaučeri korišćeni za odmor u banjama, nije zanemarljiv ni broj gostiju koji je svoj letnji odmor proveo na planini – na vrhu Kopaonika, u Vikend naselju ili Brzeću.

Kopaonik – Zimska sezona

Po završetku letnje sezone na Kopaoniku, Skijališta Srbije započinju obimnije pripreme za početak zimske turističke sezone 2023/2024. Tradicija je da se otvaranje ski sezone na Kopaoniku, popularno nazvano Ski opening Kopaonik 2023/2024, bude krajem prve i početkom druge nedelje u decembru, pa se i ove godine očekuje da ski opening bude od 7-10. decembra 2023. godine.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, BLIZU GONDOLE

Za 4 osobe, kamin, ski ostava, besplatan parking, kompletno opremljeno...

Apartman Ema, Kopaonik - Brzeće, BLIZU GONDOLE Kopaonik-Brzeće

Izveštaj Gorske službe spašavanja o letu 2023.

U letnjoj sezoni nije bilo većih problema za Gorsku službu spašavanja. Bilo je par oguljotina kože i par preloma, ali sve je uspešno rešeno, prema rečima spasioca Gorske službe spasavanja Ivana Jovanovića: „Letnja sezona, po pravilu, uvek je mnogo mirnija nego zimska. Tako je bilo i ove godine. Nekoliko puta su naši spasioci pružili prvu pomoć u slučajevima preloma, a najviše je bilo oguljotina kože koje su najčešće bile posledica pada sa bicikla ili trčanja nizbrdo“.

Zimska sezona na Kopaoniku

Najava ski openinga na Kopaoniku za sezonu 2023/2024. biće uskoro. A evo kako je izgledao Kopaonik ski opening 2022/2023.

 

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment