Novi vaučeri za letovanje u Srbiji – Zahtevano novih 150 000 vaučera

Stižu li novi vaučeri za letovanje u Srbiji? Interesovanje ogromno, prvih 100.000 planulo za 4 sata

Prva ovogodišnja kvota od 100. 000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljena je 15. januara za samo 4 sata, očekuju se novi vaučeri za letovanje u Srbiji.

Apartman Nina – smeštaj KOD GONDOLE, idealno za skijaše

POVOLJNO, apartman sa kaminom, 4 zvezdice, spavaća soba, 6 osobe, ski ormarić, parking...Apartman Nina Brzece - smestaj kod gondole, povoljno

Novi vaučeri za letovanje u Srbiji – Drugi krug vaučera u 2024. godini

Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da tokom maja pusti u opticaj dodatnih 150 000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana. Novi vaučeri za letovanje u Srbiji bi u mnogome popunili smeštajne kapacitete domaćih ugostitelja i time bi doprineli ekonomiji i ugođaju stanovnika države.  U januaru ove godine, po deseti put je pokrenuta ova pomoć države, odnosno akcija podele vaučera za odmor u Srbiji. Tom prilikom odobrena je kvota od 100 000 vaučera. Međutim, zbog velikog interesovanja, rezervisani su mnogo vedi kapaciteti od odobrene kvote, pa su vaučeri podeljeni za samo jedan dan.

Odmah nakon toga, iz Vlade Srbije su stigli jasni nagoveštaji da de biti puštena u opticaj i nova tura vaučera za odmor.

Rezervacije smeštaja već urađene

„Najveći broj građana koji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogudnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašćenim cenama“, rekao je Milan Ristid iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi de se nastaviti i tokom juna.

Apartman Ema, Brzeće - Kopaonik, BLIZU GONDOLE

Za 4 osobe, kamin, ski ostava, besplatan parking, kompletno opremljeno...

Apartman Ema, Kopaonik - Brzeće, BLIZU GONDOLE Kopaonik-Brzeće

Zahtev za novih 150 000 vaučera

Udruženje „Moja Srbija“ je u više navrata zahtevalo od Vlade Republike Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveda sa 100 000 na 250 000, da se vrednost vaučera poveda sa 5 000 na 10 000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar.

Prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveda sa 5 000 na 10 000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, doprinelo je da subvencije za turizam ponovo postanu veliki zamajac za razvoj domaćeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta.

„Puštanjem u opticaj nove kvote od 150 000 vaučera, Vlada Srbije bi omogudila zainteresovanim građanima da iskoriste pravo na ovu popularnu subvenciju, a ugostiteljima da realizuju ved izvršene rezervacije, što bi predstavljalo veliki podsticaj za dalja ulaganja i unapređenje njihovih smeštajnih kapaciteta“, zaključio je Ristid.

Tokom prethodnih devet godina građanima Srbije je podeljeno više od milion vaučera, promet u domaćem turizmu je višestruko uvedan, a veliki broj građana je našao mogudnost zaposlenja i zarade u ugostiteljskoj delatnosti, što predstavlja jasan pokazatelj koliko su isplative subvencije našim građanima i domaćoj privredi.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment